Секогаш во средиштето на збиднувањата...
Browsing Tag

пари

Очекувајте “свежи пари” – Познато е кога УЈП ќе ја почне втората исплата…

Во текот на месец февруари, на трансакциските сметки на граѓаните кои ревносно скенирале сметки во последното тромесечје од 2019 ќе легнат парите од повратот за ДДВ. Проектот на Владата на Македонија, кој стана своевиден хит кај младите,…

Очекувајте “свежи пари” – Познато е кога УЈП ќе ја почне исплатата за…

Во текот на месец февруари, на трансакциските сметки на граѓаните кои ревносно скенирале сметки во последното тромесечје од 2019 ќе легнат парите од повратот за ДДВ. Проектот на Владата на Македонија, кој стана своевиден хит кај младите,…

Царовска вечерва со добра вест – Најави скок на минималната плата и вонреден раст на…

Потпретседателката на СДСМ, Мила Царовска на граѓанската трибина „На Прав пат“ во Кочани најави дека наскоро следува ново, значително покачување на минималаната плата, а со стабилизација на пензискиот фонд и вонредно покачување на пензиите…

Ќе легнат пари на сметките – Колку изнесува К15 оваа година

Сите оние работат во приватни фирми, до крајот на 2019-та година мора да добијат регрес за годишен одмор, во јавноста познат како К-15 исплата. Оваа година К-15 ќе изнесува, почнувајќи од минимални 9.610 денари до 14.090 денари.…

Лицата родени во овој знак имаат многу пари секогаш

Ако парите се важен фактор за задоволство во животот, тогаш овој знак е дефинитивно роден под среќна ѕвезда! Знаете и сами дека постојат луѓе кои секогаш имаат пари иако изгледа како да не се мачеле многу да стигнат до нив. Сите…

ВОДИЧ ЗА БОГАТЕЊЕ: 11 работи кои богаташите ги прават поинаку од вас!

Како да се збогатите? Сите луѓе кои во тоа успеале благодарение на самостојна работа и иницијатива - некои поважни работи ги прават поинаку од останатите. Богаташот Т. Хар Екер, автор на книгата „Како размислуваат милионерите“, објаснува…

Двајца бездомници се натпреварувале во туркање на раце за пари, на крај се случил…

Двајца бездомници се натпреварувале во туркање на раце за пари, на крај се случил неочекуван пресврт! https://www.youtube.com/watch?v=E2RWG9BaflM Двајца бездомници се случајно избрани за натпреварување во туркање на раце, а на…

Пепелта е многу корисна: Ако се греете на дрва, не го фрлајте природниот производ од…

Пепелта од огревното дрво е многу корисна работа, која може да се употребува на разни начини. Земјоделците сигурно знаат дека пепелта може да биде одличен додаток на земјата, па често ја користат за прихранување на почвата, како и заради…