Секогаш во средиштето на збиднувањата...
Browsing Category

Интервју

Интервју со Љупчо Димитриевски, Директор на ЈУ Центар за социјална работа Ресен

Centar.mk интервју со Љупчо Димитриевски, Директор на ЈУ Центар за социјална работа Ресен Во врска со Кампањата за зголемување на бројот на згрижувачки семејства, што се одвиваше на национално и на локално ниво, Ве молам кажете ни која е…

Интервју на Лепа Брена за Centar.mk: Најубавите забвави се со македонски песни

Екслузивно интервју на Centar.mk со една од најпопуларните југословенски ѕвезди Лепа Брена, која месецов го оддржува својот концерт во Скопје. Доаѓате во Скопје на 15-ти декември, на 35 годишнината од почетокот на Вашата кариера, кога…

Интервју со Стево Лозановски, сопственик на компанија „Лотулс“: Не нудиме само алат, туку…

По 15 години постоење на македонскиот пазар, купувачите го препознаваат ЛОТУЛС како фирма со долгогодишно искуство во секторот на алати и машини за секаква намена, а голема доверба меѓу нив ужива и брендот МАКИТА кој го застапуваат од 2006…

Есклузивно интервју за Centar.mk со Јан Гел, светски познат архитект и промотор на…

Интервју со Јан Гел, светски познат архитект и промотор на филозофијата „Градови за луѓе“ Градот треба да обезбеди услови за физичко движење на секој човек Повод за ексклузивното интервју со познатиот Јан Гел е денешното потпишување…

„Јанез Јанша, уметникот: Ако Македонија стане Северна, тогаш делот во Грција треба да се…

Јанез Јанша, уметникот: Ако Македонија стане Северна, тогаш делот во Грција треба да се преименува во Јужна Македонија Што е името за толку непопустливо да се држиме до него, вака го започнува својот перформанс уметникот Јанез Јанша од…

Интервју со Фатош Усаинова, менаџер на проектот “Градење на посилно граѓанско општество за…

Со квалитетно образование до еднаквост и унапредување на ромската заедница Почитувана Усаинова, дел сте од проектот “Градење на посилно граѓанско општество за унапредување на напорите образовна инклузија на Ромите“, кој се…

Интервју со Горан Сугарески: Ја засилуваме градежната офанзива и имаме отворен фронт за…

Centar.mk интервју со еден од најуспешните министри во Владата на Зоран Заев, министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески. Со Сугарески разговараме за автопатната и патната мрежа низ Македонија, за туризмот во Преспа, патарините и…

Китанова: Биди една меѓу еднаквите во енергетскиот сектор, не си поразлична од колегите од…

СИЛНА ПОРАКА ОД ПРЕТСЕДАВАЧОТ НА ОРГАНИЗАЦИСКИОТ ОДБОР НА „ЖЕНИ ВО ЕНЕРГЕТИКАТА 2018“ И УСПЕШЕН МЕНАЏЕР ВО ЕВН МАКЕДОНИЈА Даниела Китанова е претседавач на Организацискиот одбор на конференцијата „Жени во енергетиката 2018“, која…

Интервју со Филип Манојловски ко-основач на Creative Hub

Sky.mk денеска разговара со Г-дин Филип Манојловски, ко-основач на новиот бизнис и едукативен центар Creative Hub. SKY.mk : Што е Creative Hub и како дојдовте на идеја да започнете со овој бизнис? Филип Манојловски: Creative…