Секогаш во средиштето на збиднувањата...
Browsing Tag

исплата

Очекувајте “свежи пари” – Познато е кога УЈП ќе ја почне втората исплата…

Во текот на месец февруари, на трансакциските сметки на граѓаните кои ревносно скенирале сметки во последното тромесечје од 2019 ќе легнат парите од повратот за ДДВ. Проектот на Владата на Македонија, кој стана своевиден хит кај младите,…

Очекувајте “свежи пари” – Познато е кога УЈП ќе ја почне исплатата за…

Во текот на месец февруари, на трансакциските сметки на граѓаните кои ревносно скенирале сметки во последното тромесечје од 2019 ќе легнат парите од повратот за ДДВ. Проектот на Владата на Македонија, кој стана своевиден хит кај младите,…

Скенирате фискални, УЈП објави кога да очекувате исплата

Управата за јавни приходи извести дека вчера, 30 септември, заврши првото тримесечје од реализацијата на мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ. Средствата од повратот остварен во месеците јули, август и септември на граѓаните ќе им…