27.8 C
Скопје
3. јули 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Home » возачка дозвола
Македонија

180 сообраќајни прекршоци во Скопје: 25 за пребрзо возење, 19 возеле без возачка дозвола

M T
Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (23.06.2022) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот. На територија на град Скопје изречени...
Македонија

179 сообраќајни прекршоци во Скопје: 68 за пребрзо возење, 17 возеле без возачка дозвола

M T
Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (22.06.2022) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот. На територија на град Скопје изречени...
Македонија

104 сообраќајни прекршоци во Скопје: 18 за пребрзо возење, 10 возеле без возачка дозвола

M T
Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (20.06.2022) продолжи со акциските контроли во областа на сообраќајот. На територија на град Скопје изречени се...
Македонија

181 сообраќајни прекршоци во Скопје: 66 за пребрзо возење, 15 возеле без возачка дозвола

M T
Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (16.06.2022) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот. На територија на град Скопје изречени...
Македонија

157 сообраќајни прекршоци во Скопје: 56 за пребрзо возење, 16 возеле без возачка дозвола

M T
Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (13.06.2022) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот. На територија на град Скопје изречени...
Македонија

199 сообраќајни прекршоци во Скопје, 44 за брзо возење, 18 без возачка дозвола

M T
Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (23.09.2021) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот. На територијата на град Скопје изречени...
Македонија

161 сообраќаен прекршок во Скопје, 35 за брзо возење, 16 без возачка дозвола

M T
Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (22.09.2021) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот. На територијата на град Скопје изречени...
Македонија

167 сообраќаjни прекршоци во Скопје, 58 санкции за брзо возење, 14 без возачка дозвола

M T
Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (01.09.2021) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот. На територијата на град Скопје изречени...
Centar Македонија

Нови закони: Од сега возачка ќе може да имаат и лица до 75 години, а моторите кои предизвикуваат бучава ќе се одземаат

CENTAR MKD
Владата вечерва одлучи да предложи измени во законот за сообраќај во кој е најавено продолжувањето на рокот на важење на возачката дозвола за повозрасните возачи...