Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…

Tag : совет

Македонија

Судскиот совет бара од Врховен и од апелационите судови да ја воедначат казнената политика

M T
Судскиот совет испрати барање до Врховниот суд, како највисок суд, кој според Уставот обезбедува единство во примената на законите и воедначување на судската практика, со...
Македонија

Состанок на Стратешкиот совет за надворешна политика во врска со случувањата во Авганистан

M T
Во просториите на Министерството за надворешни работи денеска се одржа состанок на Стратешкиот совет за надворешна политика посветен на актуелните случувањата во Авганистан и потенцијалните...
Македонија

Децата тргнаа на училиште, советот за безбедност во сообраќајот апелира до возачите да ја намалат брзината

M T
Со почетокот на учебната година, фрекфенцијата на возила и на пешаци во сообраќајот значително се зголемува. Согласно тоа, се зголемува и потребата за дополнителна доза...
Македонија Бизнис

Советот на Град Скопје ќе расправа за ребаланс на буџетот за 2021 година

M T
На претстојната седница на Советот на Град Скопје ќе биде разгледуван Предлог за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2021година со кој е предвидено...