-1 C
Скопје
16. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Личност на годината - 2018 Бизнис Во тренд...

Живко Мукаетов – Бизнисмен на годината

Првиот човек на Алкалоид, Живко Мукаетов е избор на редакцијата на Centar.mk за Бизнисмен на годината.

Мукаетов е еден од најуспешните менаџери во Македонија, а својата човечка вредност ја покажува преку силната поддршка кон спортот и образованието во Македонија.

Компанијата со која раководи Муакетов со години, а исто така и во 2018-та го покажа својот хуманитарен карактер преку осмото издание на веќе традиционалниот хуманитарен пикник каде што се собираат значителни средства за помош при лекување на оние на кои им е најпотребна.

Алкалоид под водство на Мукаетов покажа дека е силно насочена општествено одговорна компанија во Македонија.

Живко Мукаетов поддржувач на спортот, образованието, хуманитарец. Општествено одговорен менаџер, а пред се’ Човек од кој треба да учи секој бизнисмен!