-1 C
Скопје
16. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Личност на годината - 2018 Македонија Во тренд...

Митко Јанчев – политичар на годината

Градоначалникот Митко Јанчев и екс потпретседател на ВМРО ДПМНЕ е избран од редакцијата на Centar.mk за политичар на годината.

Јанчев се смета за еден од најуспешните градоначалници од внатрешноста.

Тој ги обедини и власта и опозицијата во неговите цели за подобра иднина на Општина Кавадарци, а одлуките кои ги носи често се поддржани од сите страни.

Почитуван е и ценет и од дипломатскиот кор.

Неговата одлука за да се спротистави на кочничарењето од страна на лидерството на ВМРО ДПМНЕ се смета за храбар потег во насока кон евро-атланската иднина на земјава.