6.8 C
Скопје
9. декември 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…

Tag : наука

Македонија

МОН: Државата може да оди напред со стратешки вложувања во науката, оценка на панелистите на конференцијата „Наука за развој, заедно е возможно“

M T
Преку јавен повик МОН распредели 224 милиони денари за финансирање на научно-истражувачки проекти за поддршка на развој на лабораториските ресурси на факултетите, научните институти и...
Uncategorized

Царовска: За прв пат по 10 години ги финансираме јавните научни установи и институти да работат на проекти со кои ќе придонесат за збогатување на нашата наука

M T
Седумте реномирани јавни научни установи и институти од земјава ќе придонесат за збогатување на нашата наука со тоа што три години ќе работат на истражувања...
Uncategorized Македонија

МОН: Науката и истражувањето се носители на напредокот во општеството, со промена на моделот на финансирање обезбедуваме нивен континуиран развој

M T
Република Северна Македонија презема конкретни чекори и посветува огромно внимание на развојот на науката, истражувањето и иновациите кои се клучни носители на севкупниот општествено –...
+ Centar Наука Технологија Во тренд...

Научниците истражуваат: Дали социјалните мрежи се закана за човечката цивилизација?

M T
Познато е дека малку луѓе денес живеат без контакт со социјалните мрежи. Токму овој факт или проблем го привлече вниманието на американските научници од Националната...