Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Home » стратешки вложувања
Македонија

МОН: Државата може да оди напред со стратешки вложувања во науката, оценка на панелистите на конференцијата „Наука за развој, заедно е возможно“

M T
Преку јавен повик МОН распредели 224 милиони денари за финансирање на научно-истражувачки проекти за поддршка на развој на лабораториските ресурси на факултетите, научните институти и...