10.8 C
Скопје
3. декември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ЗДРАВЈЕ

На основа на телесната тежина: Колку вода треба да внесувате во организмот?

Грешката која ја прават многумина е што имаат некоја своја теорија дека водата може да се замени со било кој безалкохолен пијалак.

Некои дури и не пијат вода или ја пијат во мали количини, а тие количини не се доволни за организмот за обавување на виталните функции.

Колку вода треба да внесувате дневно?

Тоа, пред се, зависи од вашата телесна тежина. Во продолжение погледнете ја табелата која прикажува колку вода дневно треба да пиете.