7.8 C
Скопје
26. февруари 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ЉУБОВ И СЕКС

Еве зошто жените стенкаат за време на секс

Сексот може да биде целосно поинаков поради звуците кои ги испуштаме, а ова се вистинските причини зошто жените стенкаат за време на сексот.

Одговор на задоволство

Една од најчестите причини зошто девојките воздивнуваат и стенкаат за време на сексот е поради тоа што стенкањето е нивниот автоматски одговор на задоволство. Задоволството кое произлегува од сексот може да предизвика звучна и несвесна реакција.

Автоматски одговор на болка

Секако, жените стенкаат и кога нешто ги боли. Ако партнерот бил малку погруб, или погодува место кое баш не им одговара, и тоа може да доведе до стенкање.

Како би го возбудила партнерот дополнително

Тешко е да заборавиме на сите проблеми кои не прогонуваат во текот на денот. Па дури и за време на секс некои од тие негативни емоции можат да пронајдат пат до мозокот. Стенкањето е начин на кој партнерката „враќа во игра“.

За партнерот да се чувствува подобро

Стенкањето е одличен начин жената да му покаже на партнерот дека ужива. За време на секс ги користиме сите сетила, па така слухот не би требало да биде запоставен.

За да го промени ритамот

Ако на стенкањето гледаме како на изразување без зборови, тогаш лесно може да се сфати дека тоа може да го промени ритамот на сексот.

За да ги забрза работите

Некои мажи толку се возбудуваат од сексуални звуци што можат да постигнат врв значително побрзо ако го слушаат она што го сакаат. Сексот понекогаш може да потрае, а стенкањето е одличен начин да се забрза работата.

За да ги успори работите

Ако жената точно знае што треба да направи, може да го промени ритамот на своето тело и тонот кој го испушта и на тој начин да ги успори работите, за партнерот да не заврши прерано.

За подобар секс

Сексот е супер. Сексот е важен. Сексот е напнат, возбудлив, а со вистински тонови може да биде уште подобар!