10.8 C
Скопје
28. февруари 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Ова се некои од најчестите „црни мисли“ на кои помислуваме

Сите понекогаш имаме „црни мисли“. Како што објаснуваат психолозите нашите мисли често се ограничени поради нормите и вредностите кои општеството ни ги наметнува.

Без оглед на општествените норми или можеби религиските норми, од време на време ни доаѓаат црни мисли.

Како што пренесува британски „Метро“ ова се некои од најчестите „црни мисли“.

1. Што би се случило кога би се фрлил под автобус / автомобил / воз?

2. Што би се случило ако се соблечам пред сите гол / гола?

3. Сексуални фантазии со лица кои во реалност не ве привлекуваат, дури и ви се одбивни.

4. Фантазија за удирање случајни луѓе во лице со тупаница.

5. Никоаш не би повредил никого, но кога би одлучил да убијам тогаш тоа би било вака…

6. Фантазии дека сте тешко болни, но доаѓате на работа за луѓето да се восхитуваат на тоа колку сте храбри.

На листата се наоѓаат уште голем број „црни мисли“, а кои ви паѓаат вам на памет?