Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Русија забележа најголем дневен број на смртни случаи од коронавирус

Pixabay

Русија забележа најголем дневен број на смртни случаи од почетокот на пандемијата. Во еден ден починале 174 луѓе, односно вкупно 3.807 лица починале досега.

Новозаразени се 8.915 лица, што значи дека досега се регистрирани 362.342 случаи на инфекција со коронавирус во 85 руски региони.

Москва е сè уште најтешко погодена со 2.830 новозаразени.

Вкупно 131.129 пациенти целосно закрепнале.