Секогаш во средиштето на збиднувањата...

СДСМ: Антонио фејк њуз Милошоски го злоупотреби Собранието за да шири лажни вести

Антонио фејк њуз Милошоски се промовира како најголем извор на лажни вести и дезинформации. Милошоски ја злоупотреби говорницата во Собранието и пратеничките прашања, за да шири лажни вести со што го наруши угледот на Собранието и меѓународниот углед на државата, соопшти СДСМ.

„Лагите на Милошоски дека наводно бизнисмен бил рекетиран и барал помош во амбасадата на Белорусија во Белград и официјално беа демантирани од Почесниот конзулат на Република Белорусија во Република Северна Македонија.

За таквите негови тврдења, во официјалното известување од Конзулатот стои дека „се што беше искажано се едноставно лажни вести“. Ова е пример за неодговорно и недостојно однесување на Милошоски што не се случува за првпат.

Претходно, Милошоски лажеше дека дури седум земји на ЕУ биле против тоа нашата земја да започне преговори со Унијата, што беше експресно демантирано од високи претсавници на ЕУ.

Лагите на дезинформаторот Милошоски се срамни и се на штета на угледот на државата, на штета на интересите на граѓаните. Дезинформаторот Милошоски не е достоен да ја извршува функцијата пратеник и мора да поднесе оставка.

Уште еднаш се потврди дека единствената понуда на ВМРО-ДПМНЕ се лажни вести, дезинформации и конструирани случаи против интересите на државата и граѓаните“ се вели во реакцијата на СДСМ.

Во тренд…