Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Зошто стјуардесите ја држат раката на грбот кога ги пречекуваат патниците?

Оние што често патуваат со авион сигурно забележале дека стјуардесите на влезот речиси секогаш ја држат едната рака зад грбот.

Оваа практика нема никаква врска со правилата на авиокомпаниите, туку станува збор за мерачшто кој се наоѓа во нивната рака.

Поточно, со помош на овој посебен мерач стјуардесите имаат увид во тоа колку точно патници се качиле во леталото, а набргу пред полетувањето, патниците повторно се пребројуваат и бројката се споредува со онаа што претходно била регистрирана.