Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ВМРО-ДПМНЕ: Црнилата што ги донесe СДСМ не можат да ги избришат со распродажба на името

Зоран Заев оди спротивно на волјата на народот што беше јасно изразена на 30 септември, велат во соопштение од ВМРО-ДПМНЕ.

Од таму сметаат дека народот јасно кажал оти не прифаќа промена на името и тоа секој политичар треба да го почитува.

„Сè што прави Зоран Заев, вклучително и насилната промена на името е со цел задржување власт и ограбување на државата преку криминални тендери. Државниот апарат 2 години е нефункционален, наместо реформи и проекти, власта се насочи кон распродажба на државните и национални интереси“, стои во партиското соопштение.

Од опозициската партија додаваат дека образованието е во хаос, здравството на колена, а земјоделието во очај.

„Буквално црнила на секое поле. Црнилата што ги донесоа во секојдневието не можат да ги избришат со распродажбата на името. Зоран Заев е човекот кој ќе остане запаметен како политичарот кој ја продал Македонија. Зоран Заев не работи за граѓаните и државата, туку за своите лични и бизнис-интереси“, посочуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата велат дека црнилата не смеат да бидат наше секојдневие, а зората мора да изгрее за Македонија.

Во тренд…