Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Внимавајте кога купувате нови гуми: Се појави снимка – еве како измамници од стари прават „нови“ гуми! (ВИДЕО)

Сите гуми имаат рок на траење и би требало да се променат најдоцна до моментот кога длабочината на профилот ќе биде под четири милиметри.

Сепак, постои начин со чија помош на старите гуми може да им се врати „нов“ изглед, а често го користат измамници кои старите гуми се обидуваат да ги продаваат како нови.

Но, гумите се еден од најважните елементи за безбедност на секое возило, а ваквите гуми се многу осетливи и склони кон пукање. Тоа може да ја загрози безбедноста на учесниците во сообраќајот, па затоа треба да водите сметка од каде купувате гуми.