Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Мозаик

Дозволил да го каснат две најотровни змии на светот. Она што се случило со неговото тело…

Запознајте го Тим Фриеди, човек кој направил толку за имунологијата, што многумина од нас не можат ниту да сонуваат… Работата да биде уште пофасцинантна, тој секојдневно ги поместува границите на возможното.

Она што го прави сигурно не би го направила ниту една паметна личност. Имено, тој дозволува да го касаат змии како би можел да тестира вакцини, од причина што е имун на змиски отров!

Тим последниве 16 години ги посветил на истражување, и преживеал повеќе од 160 змиски каснувања.