19.8 C
Скопје
28. мај 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ЛОКАЛНО

„Куќичката на Дедо Мраз“ за донации во Битола ќе биде отворена денеска

Петта година по ред од 24 до 30 декември, Битола традиционално ќе ја живее новогодишната приказна во препознатливата „Куќичка на Дедо Мраз“ (дрвената куќичка наспроти Саат кулата).

Na 24 декември, во 13 часот со танцова точка децата од Expose Dance Studio ќе го пречекаат Дедо Мраз. Во останатите денови куќичката ќе биде отворена од 11 до 20 часот.

„Куќичката на Дедо Мраз” е хуманитарна акција каде преку повеќе активности – фотографирање, работилници и дружење во домот на Дедо Мраз, посетителите донираат парични средства (со секоја купена фотографија) како и облека, нерасиплива храна и играчки за социјално загрозени семејства.

Организирана е од млади ентузијасти кои сакаат да ја направат Битола посреќно место за живеење и да го разбудат доброто во луѓето. Настанот е поддржан од Општина Битола, ЈП Комуналец и Народен театар Битола.