10.8 C
Скопје
5. март 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Мачка одбивала да земе храна освен ако е спакувана – еден ден ја следеле и ја откриле нејзината тајна

Сите мајки ги сакаат своите деца од било што друго. Многу често мајката ќе биде спремна да даде сè од себе за нејзините деца да имаат сè што им треба.

Без оглед на тоа дали таа мајка е човек или животно: сите мајки се грижат за своите деца.

Една жена ја хранела мачката по име Донгсук подолго време. Била една од мачките за кои таа се грижела.

Еден ден мачката престанала да јаде. После некое време, жената забележалеа дека Донгсук се однесува чудно, и дека ја зема храната само ако е спакувана во кесичка.

Ако не била спакувана, само би стоела и би гледала како другите мачки јадат, без оглед на тоа колку била гладна.

Жената тогаш одлучила да почне да пакува храна посебно за Донгсук. Била заинтересирана што таа прави со таа храна па одлучила да ја следи.

Тогаш таа сфатила дека мачката всушност таа храна ја носи на своеото мало маченце. Се породила пред неколку недели, но, за жал само едно од петте мачиња успеало да преживее.

Преживеаното маченце изгледа како својата мајка, со идентично портокалово и бело крзно. Жената одлучила на некој начин да и помогне на оваа мајка.

Погледнете во видеото како би дознале што се случило со Донгсук и нејзиното маченце…

https://youtu.be/cH8Wya0WiuE