7.8 C
Скопје
26. февруари 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Феномоен: Овој човек цели 75 години не јадел и не пиел ништо!

Веста за Прахлад Јани, човекот кој ништо не јадел, ниту пиел во изминативе 75 години, одекна низ Индија откако група експерти одлучија да ја испитаат оваа локална легенда.

Иако тимот е сочинет од 30 специјалисти прилично скептично пристапил на оваа задача.

Како што се увериле за 15 дена, колку што бил под непрекинат видео надзор, ниту еднаш не зел ниту парче храна или капка било каква течност, па почнале да ги набљудуваат работите од друг агол.

На прес-конференција изнеле заклучок дека се работи за надчовечко високо ниво на медитација и јога кое довело до биолошка трансформација.

Самиот Јани, од друга страна, има поинаква верзија.

– Кога имав седум години сретнав три богињи кои ми заповедаа да ги следам. Го прифатив нивното барање и го напуштив домот, но ги прашав за храна. Тогаш секоја од нив стави прст на моите усни и изговориа: „Од денес веќе нема да мора да се грижиш за храна“. Од тој ден повеќе не сум јадел ниту пиел, тврди Прахлад.

Погледнете ја кратката репортажа за овој феномен.