Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Свет

На 14 декември национален штрајк во Грција – нема да сообраќаат автобусите и бродовите

Грција ќе штрајкува 24 часа на 14 декември, на национално ниво.

Според најавите, во штрајкот ќе бидат вклучени најголемите синдикати во земјата, меѓу кои Сојузот на државни службеници и Општата федерација на работници.

Ќе штрајкува и јавниот превоз во Грција – автобуси, тролејбуси, метро, ​​возови и бродови.