Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Home » зимско сметање на времето

Tag : зимско сметање на времето

Centar Македонија Во тренд...

Владата вечерва со потсетување до граѓаните: Стрелките на часовникот одат еден час наназад

CENTAR MKD
Летното сметање на времето во 2020 година се завршува на 25 октомври во 03 часот по полноќ, така што со поместување за еден час наназад,...
Centar Македонија Во тренд...

Ноќва почнува зимското сметање на времето

CENTAR MKD
Со поместување на часовникот за еден час наназад, од ноќва почнува зимското сметање на времето, со што времето во 3 часот ќе се смета како...
Centar Македонија Во тренд...

Подгответе се за зимското сметање на времето – стрелките одат еден час назад

CENTAR MKD
Следната недела се менува начинот на сметање на времето. Еден час назад утрото меѓу сабота и недела на 24 и 25 октомври, стрелките на часовникот...
Македонија Во тренд...

Зимско сметање на времето – стрелките се враќаат за еден час наназад

CENTAR MKD
Следниот викенд доаѓа промената на времето од летен на зимски режим. Меѓу 26 и 27 октомври односно утрото меѓу сабота и недела стрелките на часовникот...
Македонија

Зимско сметање на времето – стрелките се поместуваат за еден час наназад

CENTAR MKD
За само две недели следува промената од летно кон зимско сметање на времето, најверојатно ова е претпоследниот пат, со оглед дека ЕУ планира да го...