Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија Во тренд...

Зимско сметање на времето – стрелките се враќаат за еден час наназад

Следниот викенд доаѓа промената на времето од летен на зимски режим.

Меѓу 26 и 27 октомври односно утрото меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе треба да ги поместат за 1 час назад.

Оваа недела на 27 октомври, во 3 часот наутро, часовникот се враќа еден час назад и ќе биде 2 часот, што значи денот ќе трае 1 час повеќе.

Со оглед дека ЕУ планира да го укине поместувањето од Октомври 2021 година, ова е најверојатното претпоследно преминување од летен во зимски мод.

Можеби ќе ве интересира

Владата вечерва со потсетување до граѓаните: Стрелките на часовникот одат еден час наназад

CENTAR MKD

Ноќва почнува зимското сметање на времето

CENTAR MKD

Подгответе се за зимското сметање на времето – стрелките одат еден час назад

CENTAR MKD