10 C
Скопје
28. февруари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Centar Македонија Во тренд...

Ноќва почнува зимското сметање на времето

Со поместување на часовникот за еден час наназад, од ноќва почнува зимското сметање на времето, со што времето во 3 часот ќе се смета како 2 часот.

Одлуката за денот и моментот на воведувањето и денот и моментот на завршувањето на летното сметање на времето во 2020 година е објавена во „Службен весник на Република Северна Македонија“ број 79, од 26 март.

Можеби ќе ве интересира

Владата вечерва со потсетување до граѓаните: Стрелките на часовникот одат еден час наназад

CENTAR MKD

Подгответе се за зимското сметање на времето – стрелките одат еден час назад

CENTAR MKD

Зимско сметање на времето – стрелките се враќаат за еден час наназад

CENTAR MKD