Centar.mk – Дознај сѐ!
Centar Македонија Во тренд...

Владата вечерва со потсетување до граѓаните: Стрелките на часовникот одат еден час наназад

Летното сметање на времето во 2020 година се завршува на 25 октомври во 03 часот по полноќ, така што со поместување за еден час наназад, времето во 03 часот се смета како 02 часот по полноќ, соопшти вечерва Владата на Македонија.

– Одлуката за денот и моментот на воведувањето и денот и моментот на завршувањето на летното сметање на времето во 2020 година е објавена во „Службен весник на Република Северна Македонија„ број 79” од 26.03.2020 година, се вели во објавата.

Можеби ќе ве интересира

Владата за вечерва во 21 часот закажа седница

CENTAR MKD

Проверете дали сте на листата од речиси 300.000 граѓани кои добиваат 6.000 денари помош – Конечно списокот е ажуриран и објавен на интернет

CENTAR MKD

Владата одлучи: Нов пакет помош за граѓани и фирми вреден 490 милиони денари

CENTAR MKD