10 C
Скопје
28. февруари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Centar Македонија Во тренд...

Подгответе се за зимското сметање на времето – стрелките одат еден час назад

Следната недела се менува начинот на сметање на времето.

Еден час назад утрото меѓу сабота и недела на 24 и 25 октомври, стрелките на часовникот можеби за последен пат ќе се вратат наназад.

Во недела на 25 октомври, во 3 часот наутро, часовникот се враќа еден час назад и ќе биде 2 часот, што значи денот ќе трае 1 час подолго.

Последните години во Европа, па и во земјава се води јавна дебата дали е потребно да дојде до прекин на сезонските промени на времето од зимско во летно и обратно. Граѓаните со кои зборувавме се со поделени мислења.

Можеби ќе ве интересира

Владата вечерва со потсетување до граѓаните: Стрелките на часовникот одат еден час наназад

CENTAR MKD

Ноќва почнува зимското сметање на времето

CENTAR MKD

Зимско сметање на времето – стрелките се враќаат за еден час наназад

CENTAR MKD