Секогаш во средиштето на збиднувањата...
Browsing Tag

стрелките на часовникот еден час назад

Зимско сметање на времето – стрелките се враќаат за еден час наназад

Следниот викенд доаѓа промената на времето од летен на зимски режим. Меѓу 26 и 27 октомври односно утрото меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе треба да ги поместат за 1 час назад. Оваа недела на 27 октомври, во 3 часот…

Зимско сметање на времето – стрелките се поместуваат за еден час наназад

За само две недели следува промената од летно кон зимско сметање на времето, најверојатно ова е претпоследниот пат, со оглед дека ЕУ планира да го укине поместувањето од Октомври 2021 година. Утрото меѓу сабота и недела на 26 и 27…