Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Home » НБРМ
Бизнис

НБРМ: Основната каматна стапка останува на нивото од 1,25 процент

M T
На вчерашната редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, беа разгледани движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за...
Македонија Бизнис

НБРМ: Финансискиот сектор добро се справува со ризиците од корона-кризата

M T
Домашниот финансиски сектор во целина досега добро се справува со ризиците од пандемијата и е подготвен да одговори на предизвиците и во следниот период. Постепеното...
Бизнис

Позитивни оцени за Народната банка во најновиот Извештај на Европската комисија

CENTAR MKD
Во најновиот Извештај на Европската комисија за нашата земја, дадени се оцени и за области коишто се во надлежност на Народната банка. Притоа, оцените упатуваат...