Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Мозаик

Елен носел автомобилска гума околу вратот повеќе од две години

Полицајците мораа да успијат елен стар четири и пол години и да му ги отстранат роговите за да ја отстранат гумата.

Елен кој две години шеташе по ридовите на американската држава Колорадо со гума за автомобил околу вратот, конечно е ослободен од необичен товар.

Ова денеска го изјавија службениците на Службата за паркови и диви животни (ЦПВ) во Колорадо.

Ова беше четврти обид да се отстрани гумата во изминатите седум дена.

„Беше многу тешко да се отстрани гумата. Претпочитавме да можевме да го исечеме и да ги оставиме роговите, но не можевме да ја почувствуваме челичната рамка во гумата “, изјави официјалниот претставник Скот Мардок.

Според него, гумата била полна со борови иглички и нечистотија, што било дополнителен товар за животното.

Службениците забележаа елен со гумена лента околу вратот во јули 2019 година.