Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Бизнис Во тренд...

Државата дели помош: Веб страницата “Купувам домашно” функционира, еве за кого следува помош и како функционира

фотографија на Centar.mk. Секое копирање подлежни на кривична одговорност согласно Законот за авторски права.

Веб страницата “Купувам домашно” функционира. Со цел да проверите дали и вие сте еден од 324.000 граѓани кои ќе добијат некаква помош, треба да влезете на веб сајтот www.kupuvamdomasno.gov.mk, 

Потоа во прозорецот каде што пишува внесете го вашиот ЕМБГ, го внесувате Вашиот матичен број, при што кликате на копчето пребарај.

Напомена: Матичниот број во ниту еден случај не го објавувајте јавно и не го давајте на други лица, туку внесете го исклучиво во формата на веб страницата www.kupuvamdomasno.gov.mk.

Откако ќе го внесете матичниот број и ќе кликнете пребарај ќе Ви излезе податок дали Вие ги исполнувате условите за да добиете финансиска помош.

Важни информации:

 

Можеби ќе ве интересира

Од компликации од ковид починаа 36 годишен скопјанец и 41 годишен битолчанец

CENTAR MKD

Холанѓаните “обучуваат” пчели да ја “насетат” короната

CENTAR MKD

Нов сој на коронавирусот стигна до Европа: Што се знае за него?

CENTAR MKD