Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Обединетите Арапски Емирати стравуваат од нафтата во Македонија

Обединетите Арапски Емирати важат за држава на која нафтата и е главен адут и целиот свој економски напредок го темели на тоа, но по наоѓањето на нафтен извор на патот кон Галичник во Македонија, на Арапите не им цутаат веќе рози.

Од други фчерашни новости издвојуваме:

– На кого најдобро ќе му легне местото претседател на Република Северна Македонија?
– Како институциите се подготвуваат за напливот на странска снага во Македонија!?
– Како си помина градоначалникот на Дебрца во Холандија и зашто!?