Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Осуденикот Трајковски: Сега моите две деца ќе знаат кој го затвори нивниот татко

krvav cetvrtok фото Радио Слободна Европа

Осуденикот на 15 годишна затворска казна за настаните на 27. април, Влатко Трајовски, иронично рече дека ако го пуштат да се брани од слобода веднаш ќе избега и ќе го остави своето семејство, на што доби опомена од судијката, која му порача да внимава што зборува.

„После оваа пресуда сфатив вие како претседател не ме осудивте, ме осуди политиката, поточно политиката. Сега моите двете деца ќе знаат кој го затвори нивниот татко и се надевам дека ќе продолжат онаму каде јас застанав. Ќе живеам за тој ден кога тие што ме обвинија за тероризам ќе седнат на оваа маса, да одговарат за злоупотреба на службена должност против веќе осудените за уништување на нашите животи“,рече Трајковски.

Трајковски заедно со повеќемина, беа осудени на вкупно затворски казни од 211 години. Најмногу заработи Митко Чавков.