Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Со затоплувањето на времето доаѓаат и опасните инсекти стршлен, оса, пчела – Што да направите ако ве касне стршлен?

Пролетта и летото се период кога излегуваат разни инсекти, а луѓето се борат со истите на разни начини.

Но, едни од најопасните од нив се стршлените, кои доколку предизвикаат алергиска реакција или шок можат да бидат опасни по живот.

Затоа доколку ве касне стршлен најдобро би било да го истиснете местото и да ставите ладен облог, а доколку отечете веднаш обратете се на лекар.

error: Соддржината е заштитена.