Секогаш во средиштето на збиднувањата...

„Зоо Скопје“ бара графитчии, уметници и креативци за разубавување на Зоолошката градина

„Зоо Скопје“ почнува со кампања за разубавување на зоолошката, како и збогатување на реквизитите за животните. Кампањата ќе трае до 30 март, а секој кој ќе придонесе за новиот имиџ на Зоолошка ќе добие табличка со своето име на ѕидот на пријателите и помагачи на „Зоо Скопје“.

„Секој кој е креативен, сака животни или, пак, поседува нешто кое може да го подари е добредојден да помогне. Графитчии кои би ги разубавеле ѕидовите, уметници кои би ги развеселиле патеките, скулптори кои би ни направиле статуетки животни, креативци кои би изработиле играчки и реквизити за животните, општествено одговорни компании кои би донирале алат или други средства за одржување на зоолошката, одгледувачи кои би подариле цвеќе и дрвца, хуманитарци на кои веќе не им се потребни старите транспортери и кафези за мали животни.Сите сте добредојдени“, велат од Зооошката градина.

Сите заинтересирани за креирање и донирање можат да се јават на телефонскиот број 070 688-014.

Во тренд…