Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Штрајкoви на вработените на три аеродроми во Германија

Вработените на три аеродроми во Германија – Дизелдорф, Келн-Бон и Штутгард стапија денеска во еднодневен штрајк барајќи зголемувања на платите.

Штрајкот доведе до нарушување на воздушниот сообраќај во Германија. Погодени се околу 100 000 патници, а влијае и на другите аеродроми, меѓу кои и берлинскиот, каде што се откажани 90 летови, пренесуваат германските медиуми.

Синдикатот „Вер.ди“ бара на вработените на аеродромите да им се зголеми саатницата на 20 евра.

Во тренд…