Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Подгответе се за новите таблички на вашите автомобили: Еве како ќе изгледаат

Во текот на 2019-та година дигиталните регистарски таблички ќе стигнат на калифорниските патишта, а потао се очекуваат да се појават и на сите возила низ САД.

Компанијата Reviver Auto во јавноста ја преставе првата во светот дигиталнка регистарска табличка и со тоа буквално се искомплицира последниот од едноставните делови на автомобилот.

https://www.youtube.com/watch?v=A_H6Ix2jsdM

Како што е соопштено, дигиталните таблички ќе се најдат оваа година на 100.000 автомобили.

Во суштина Rplate Pro е програмабилен монохрански екран заштитен од надворешно влијание. Благодарение на можноста за поврзување може да се менува натписот и по потреба да се додаваат информации.

На автомобилот ќе се поставува доста едноставно слично како и класичните регистарски таблици.

Добрата работа во врска со оваа табличка е дека е предвидена обнвоа онлајн, без потреба за никаква папирологија или лепење на налепници.

Една од функциите на дигиталните таблички ќе биде и дека при паркирање на дел од неа ќе се испишува и времето до кога е платен паркингот.

Дали ќе дојде оваа технологија и во Македонија наскоро, останува прашање кое надвиснува, но имајќи во предвид дека технолошките новитети не не’ заобиколуваат можеме да го очекуваме и ова.