Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ВИДЕО: Драма на бензинска – Девојка сакаше да наточи гориво на електричен автомобил

фото Pixabay

Логично е дека во електричните возила се „става“ струја, а не бензин, и дека секој возач би требало да го знае тоа, но еве доказ некој не го знае тој факт.

Жена застанала на бензинска пумпа решена да го наполни својот електричен автомобил, а тоа што следувало е пресмешно.

Очигледно незапознаена со автомобилот, жената излегува и збунето почнува да го бара отворот за бензин. По нецела минута залудна потрага, таа успева да отвори капаче и веднаш се фаќа за кредитната картичка за да плати за бензинот. Она што не го знае е дека наоѓањето на „отворот за бензин“ е полесниот дел.

Како што би направиле со секој автомобил со мотор со внатрешно согорување, таа се обидува да го стави „пиштолот“, но тој, нормално не одговара. Тесла моделот има приклучок, а не отвор за гориво. Очигледно дополнително позбунета, жената продолжува да го проучува приклучокот пред да реши дека најверојатно има друг отвор каде што се става бензинот. Таа дури го отвора багажникот, пред да се јави на телефон, најверојатно за да побара помош.

Сепак еден маж и` помогнал на жената и и` кажал каде греши.

Tesla in Gas station

三寶:奇怪,這輛特斯拉要怎麼加油呢?(影片來源:網路)#電動車 #加油站電瓶沒電只是其中之一!外媒整理出 10 個汽車無法發動常見原因http://auto.ltn.com.tw/news/11476/7連機車格都能停!這款都會小車好停車的關鍵在……http://auto.ltn.com.tw/news/11474/3

Gepostet von 自由時報汽車頻道 am Sonntag, 16. Dezember 2018

Во тренд…