Полнетите пиперки се неизоставен дел од менито на речиси сите семејства. Ретки се оние кои не го знаат традиционалниот начин на подготовка на ова јадење.
Но, понекогаш во кујната добро е да се експериментира, па поради тоа ви донесуваме рецепт за запечени полнети пиперки кои навистина ќе ви се допаднат!
Состојки:
800 гр мешано мелено месо
1 конзерва пелат домати
1/2 л густ доматен сок
1 тиквица
сол
пипер
зачини по желба
рендано сирење
Начин на подготовка:
Исчистените пиперки преполовете ги и наредете ги во плех. Зачинетото месо ставете го во пиперките, по нив изрендајте квалитетно сирење и поклопете со кругови тиквици.
Прелијте со доматен сок и пелати и печете околу два часа, прво на 130, а пред крај на 180 степени.
Добар апетит!
Спонзорирано: