16.8 C
Скопје
2. мај 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
КУЈНА

Крцкаво похована моцарела

Идеално предјадење, а ако го послужите со сезонсја салата имате комплетен оброк!

Состојки:

  • 300 гр свежа моцарела
    1 јајце
    1,5 шолја презла
    1/2 шолја брашно
    2 лажички лук во прав
    1 шолја доматен сос
    масло
    сол

Начин на подготовка:

Исечкајте ја моцарелата на парчиња. Во еден сад разматете јајца, во друг ставете брашно, а во трет презла измешана со лук во прав и сол.

Парчињата моцарела прво извалкајте ги во брашно, па во јајца, а потоа во презла.

Ставете ги парчињата на чинија и оиставете ги да се изладат околу еден час во фрижидер.

Пржете ја моцарелата во загреано масло. Сервирајте со подгреан доматен сос.

Добар апетит!

Спонзорирано: