Идеално предјадење, а ако го послужите со сезонсја салата имате комплетен оброк!
Состојки:
- 300 гр свежа моцарела
1 јајце
1,5 шолја презла
1/2 шолја брашно
2 лажички лук во прав
1 шолја доматен сос
масло
сол
Начин на подготовка:
Исечкајте ја моцарелата на парчиња. Во еден сад разматете јајца, во друг ставете брашно, а во трет презла измешана со лук во прав и сол.
Парчињата моцарела прво извалкајте ги во брашно, па во јајца, а потоа во презла.
Ставете ги парчињата на чинија и оиставете ги да се изладат околу еден час во фрижидер.
Пржете ја моцарелата во загреано масло. Сервирајте со подгреан доматен сос.
Добар апетит!
Спонзорирано: