Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Стевананџија до Заев: Што побрзо одиме на избори, подобро за сите

Што побрзо одиме на избори подобро за сите, ниту еден пратеник од ВМРО-ДПМНЕ нема да го поддржи договорот со Грција, реплицираше Димитар Стевананџија на премиерот Зоран Заев кој претходно рече дека повеќе од 25 пратеници од опозицијата се подготвени да ја сносат одговорноста да гласаат за уставните амандмани.

„В понеделник ќе видиме, ако не во вторник ќе видиме, што побрзо одиме на избори подобро за сите. Подобро да изгубиме 2 месеца повеќе, отколку уставното библиско име, рече Стевананџија.

За в понеделник е закажана пленарна седница во Собранието на која пратениците треба да гласаат за уставните измени.