Секогаш во средиштето на збиднувањата...

По пеколното време, страшно невреме и поплави во земјата: Хеликоптери спасуваа луѓе директно од улиците

Стотици спасувачи со помош на хеликоптери извршија итна евакуација на околу 1 600 кампери, во јужна Франција, поради обилните врнежи од дожд кои предизвикаа пополави.
Реките и потоците кои се наоѓаат во тие региони се излеани од своите корита, поради големо количество на дожд.
Според француското минисетерство за внатрешни работи, регионот Гард е најпогоден, каде од еден камп се евакуирани околу 119 деца, главно од Германија, кои таму биле на одмор.
Франција пред поројните дождови кои недела предизвикаа и поплави на одредени места, и престоеше доста топол период.
Поради жештините во земјата беа затворени четири нуклеарни реактори, а беа воведени и ограничувања автомобили и мотори.

Во тренд…