10.8 C
Скопје
5. март 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Погледнете што се случува кога мајмун ќе доживее неправда

Реакцијата на неправда и нееднаквост е исконска, а не сакаат да ја трпат ниту животните. Тоа е докажано со едноставен експеримент со мајмуни капуцинери.

Еден мајмун добил краставица, а друг грозје. Задачата е едноставна: откако ќе им дадат храна, тие треба да го вратат каменот.

Краставицата била сосема во ред за првиот мајмун, се додека не видел дека другиот добива грозје.

Спонзорирано: