Група туристи снимале чопор гладни лавови како ловат огромен гуштер. Вистинскиот шок следел момент подоцна… (Видео)

Неверојатна снимка прикажува момент кога бивол спасува огромен гуштер од чопор лавови, „лансирајќи“ еден од нив во воздух.

Оваа фасцинантна херојска сцена се одиграла во Националниот парк Кругер во Јужна Африка, на целосно изненадување на група туристи кои се наоѓале во близина.

Погледнете што се случило…