Вонредна: Лавина на овој патен правец – сообраќајот е во целосен прекин

Поради лавина на патот, патниот правец Маврово – Дебар целосно е во прекин, објавија предмалку од АМСМ.

Снегот направи хаос и во југозападниот дел на Македонија.

За патнички возила воведена е забрана за движење на планинскиот премин Ѓавато. На патниот правец Тетово – Попова Шапка воведена е забрана за сообраќај на тешки товарни возила и автобуси.

Забрана за тешки товарни возила има и на патните правци Струга – г.п. Ќафасан, крак Маврово – Дебар, крак Стража – село Колари и обратно, како и на планинските премини Пресека, Буково и Ѓавато.

Во тренд…