20.8 C
Скопје
5. август 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…

Tag : неработен ден

Centar Македонија Во тренд...

Уште еден продолжен викенд пред нас: Петок неработен ден за православните верници

CENTAR MKD
Следува уште еден продолжен празничен викенд пред нас. Од Министерството за труд и социјална политика соопштија дека следниот петок на 18-ти јуни пред Духовден е...
Centar Бизнис

Кои дејности ќе можат да работат во недела и за празник

CENTAR MKD
Од 1 октомври недела станува неработен ден за сите. Сепак, од ова законско решение ќе има исклучоци. Со предлог законот се предвидени следните исклучоци за...
Centar Македонија ТОП ВЕСТИ

Вторник неработен ден за сите

CENTAR MKD
8 декември вторник е неработен ден за сите, бидејќи се празнува “Св. Климент Охридски”. Ова практично е последниот неработен ден за сите граѓани на Македонија....
Centar Македонија Во тренд...

„Недела ќе биде неработен ден“ – Владата ги подготви предлог законските измени

CENTAR MKD
Министерството за труд и социјална политика до сите министерства го достави изготвениот план околу владината одлука – недела да биде неработен ден за сите граѓани....
Centar Бизнис

Недела-неработен ден ќе биде исклучок за здравството, полицијата, противпожарната служба

CENTAR MKD
Економско-социјалниот совет предлогот недела да биде неработен ден го оцени позитивно. Од страна на работодавачите, било побарано да има исклучоци од оваа одлука особено за...
Македонија

Петок, 23 октомври, неработен ден за сите граѓани

CENTAR MKD
Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 23 октомври, петок, Ден на македонската револуционерна борба, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна...
Centar Македонија Во тренд...

Понеделник следен неработен ден – Уште само еден продолжен викенд до крајот на 2019

CENTAR MKD
Уште само еден продолжен викенд до крајот на 2019 година, а тој ќе го имаме дури во декември. На 8. декември, недела паѓа празникот Св....
Centar Македонија Во тренд...

Понеделник следен неработен ден – Уште еден продолжен викенд до крајот на 2019

CENTAR MKD
Уште продолжен викенд до крајот на 2019 година, а тој ќе го имаме дури во декември. На 8. декември, недела паѓа празникот Св. Климент Охридски,...
Centar Македонија Во тренд...

Понеделник следен неработен ден – Уште еден празник до крај на 2019

CENTAR MKD
Денот на Македонската револуционерна борба – 23 Октомври беше неработен ден за сите граѓани. Ни остана уште продолжен викенд до крајот на 2019 година, а...
Македонија Во тренд...

Овој месец следуваат два празника: Петок е неработен – Пред нас уште е еден продолжен викенд

CENTAR MKD
Продолжен викенд ќе имаме и откако 11 октомври, Денот на народното востание, кој паѓа во петок ќе се спои во викендот кој следува, па ќе...
Македонија Во тренд...

Петок неработен ден – Пред нас уште е еден продолжен викенд

CENTAR MKD
Продолжен викенд ќе имаме и откако 11 октомври, Денот на народното востание, кој паѓа во петок ќе се спои во викендот кој следува, па ќе...