Секогаш во средиштето на збиднувањата...

(Видео) Песни за миење раце како заштита од коронавирус станаа светски хит

Песните и спотовите за миење на рацете во екот на експанзијата на коронавирусот станаа светски хит.

https://www.facebook.com/100010729001221/videos/1076421309392159/

Во Еквадор неодамна докторите пееја песна и покажуваа како правилно треба да се мијат рацете како основна заштита од смртоносната вирусна инфекција, а во меѓувреме хитови со слична содржина беа објавени и во Сингапур, Виетнам …

Во Виетнам осмислија и танц во кој се покажува како правилно треба да се мијат рацете, а кој има над пет милиони прегледи за „Јутјуб“ за само неколку дена.

.