Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нападнат католички свештеник во Полска

Фото: Centar.mk

Католички свештеник кој беше нападнат пред црквата „Света Марија“ во Варшава, во Полска, е хоспитализиран со тешки повреди. Напаѓачот му пришол на свештеникот пред градската црква и го избол со нож.

Свештеникот е опериран поради убодни рани во пределот на градниот кош и се наоѓа во стабилна состојба.

Напаѓачот е притворен, а причината за нападот сè уште не е утврдена.