Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ќе живне овој крај од Македонија: Граѓаните бараат што побрзо да се отвори рудникот Иловица

Граѓаните масовно бараат да се отвори рудникот за бакар и злато Иловица – Штука, кој ќе донесе силен економски раст на овие простори.

Жителите сметаат дека ова инвестиција на Еуромакс ќе донесе нови вработувања и примања кои за македонски услови ќе бидат одлични.

Спроед граѓаните со отворањето на рудникот ќе живне економијата во овој регион, а младите ќе добијат работа.

Рудникот кај Иловица чека зелено светло од Владаата. Еуромакс најавува инвестиција од неколку стотини милиони евра но и повеќе стотина директни и индиректни вработувања.

Во тренд…