Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Трагедија: Млад фудбалер почина на пат кон болница, откако му се слошило

Откако му се слошило и паднал на фудбалскиот терен на домашниот фудбалски шампион, габонскиот фудбалер Херман Цинга починал на пат кон болница.

Не успеал обидот на лекарот да му помогне воен лекар со масажа на срцето, а животот најверојатно ќе му бил спасен доколку во болничкото возило имало дефибрилатор, пренесуваат тамошните медиуми.

Младиот фудбалер починал на пат кон локалната болница.

Цинга е седмиот фудбалер кој починал за време на натпревар во габонскиот фудбал во последната декада.

спонзорирано: